Днес ще бъде ясно и слънчево. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури сутринта ще са от 4 до 9 градуса.

През деня температурите ще останат без промяна спрямо тези в понеделник: около и малко  над 20 градуса. Ще се усили вятърът от изток, който в Дунавската равнина ще бъде до умерен.

В сряда ще продължи да духа до умерен източен вятър. Облачността ще започне да се увеличава, но до вечерта ще остане почти без валежи.

Минималните температури ще са без промяна, а дневните ще са в интервала от 17 до 21 градуса, съобщиха от НИМХ.

В четвъртък минималните температури в повечето места ще са от 7 до 12 градуса, а дневните – от 16 до 20, но в западните и югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд и там те ще останат по-ниски.

В петък минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните от 13 до 18, по-ниски по високите полета на запад.

Преди обяд дъжд ще превалява над западните райони и по Черноморието, а след обяд и над централните райони, където на места валежите ще бъдат по-интензивни.

В събота ще бъде хладно и дъждовно, с температури в по-голямата част от страната от около 8 до 13 градуса, малко по-високи в крайните югозападни райони.

В неделя преваляванията ще бъдат предимно на югозапад и по Черноморието. Дневните температури в западната половина на страната ще останат доста ниски за периода, а на изток слабо ще се повишат.

През втората половина на седмицата е вероятно средноденонощните температури в столицата да останат за повече от 3 денонощия под стойността, под която Топлофикация може да пусне парното.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook