С наближаването на новия отоплителен сезон „Топлофикация Враца“ продължава информационната си кампания в полза на клиентите. Целта е те да използват по най-добрия икономичен начин отоплението в домовете, без излишни разходи.

„Топлофикация Враца“ съветва клиентите да изберат дистанционния отчет на уредите за дялово разпределение в имотите. „С модерните устройства те ще си осигурят ежемесечно отчитане на консумираната енергия. Потребителите ще плащат реалното потребление, като отпадат прогнозни и изравнителни сметки. С уредите за снемане на показанията от разстояние няма да се налага след края на всеки отоплителен сезон инкасаторите да влизат в апартаментите за отчет.“, заявиха от топлофикацията. Оттам посочиха, че с дистанционните модули се намалява възможността за неправомерно използване на енергия.

„Дистанционният отчет ще улесни значително клиентите и ще им гарантира яснота и прозрачност при използването на услугата централно топлоснабдяване. Този начин на отчет на показанията за консумираната енергия е изцяло в услуга на потребителя.“, добавят от „Топлофикация Враца“.

Решението за преминаването към дистанционен отчет се взима на Общо събрание на етажната собственост с мнозинство от 2/3. „Протоколът от решението трябва да бъде представен в топлофикацията.“, добавят от дружеството. Като оттам уточняват, че за смяната на обслужващата ги фирма за дялово разпределение също е необходимо мнозинство на собствениците на сградата.

От топлофикацията отново посъветваха клиентите да проверят измервателните уреди в домовете. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към обслужващата ги фирма за дялово разпределение. „Препоръчваме преди началото на зимния сезон да прегледат вътрешната отоплителна инсталация. При повреда или теч, задължително трябва да ни информират, за да спрем подаването на гореща вода. Необходимо е всички ремонти да приключат преди централното пускане на отоплението.“, уточняват от дружеството.

„За качествено пускане на парното, клиентите трябва да отворят на максимум вентилите на радиаторите. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление.“, посочиха от „Топлофикация Враца“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook