„Ходът на ГЕРБ с проф. Герджиков е политически правилен, защото искат да излязат от изолацията, а и показват, че са готови да се отворят към приобщаване на друг тип хора към политиката на страната. Правилен е и от гледна точка на кампанията на Радев“. Това заяви бившият вицепремиер Пламен Панайотов пред Нованюз.

По думите му имаме нужда от обединение, което да посочи новите приоритети в държавата.

„Силно съм обнадежден от факта, че за президентските избори имаме няколко силни кандидатури – настоящият президент, проф. Герджиков и Лозан Панов. Те за изявени, с доказани качества, а и зад тях застават политическите сили с най-голям електорален потенциал. И тримата говорят за обединение, това е оптимистично“, заяви Панайотов.

Бившият вицепремиер смята, че хората са омерзени от възможността и президентските избори да бъдат превърнати в един партиен сблъсък.

„Румен Радев олицетворява желанието в българските граждани за промяна. А голямото предизвикателство пред Лозан Панов е да каже кое е мнозинството на свободните хора в България“, заяви Панайотов.

Според него след като България става член на НАТО и ЕС няма съществена крачка към интеграционните процеси в двата съюза.

„Това се случи защото преминахме към правене на политика, свързано с потушаване на един или друг проблем. Водим се по събитията и се стремим да преодоляваме проблемите“, смята той.

По темата за съдебната реформа Панайотов каза, че тя не се състои в това да се сменят наши хора с ваши хора.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook