„Търсят възможност да ни платят, но все още не е намерена. Просто минаха много месеци – от май досега нямаме реални резултати и сме вече в безизходица. Хората нямат заплати, няма пари за материали, не можем да работим“, каза пред БНР Петя Стоянова, секретар на КНСБ в „Автомагистрали Черно море“.

Работници от пътностроителния сектор от страната отново излизат на протест в столицата.

„С банките имаме проблеми, с доставчиците имаме проблеми, защото не можем да си обслужваме задълженията. Всичките тези пари, които имаме да вземаме, имаме да ги даваме – на персонал, на доставчици, на банки, които са ни кредитирали“, обобщи ситуацията Петя Стоянова.

Би трябвало да се намери начин, след като нещо е свършено и е в експлоатация, да се плати от страна на държавата като поръчител на тези ремонти, смята Стоянова.

„Един незаконен строеж би трябвало да не се ползва, но в случая се ползва и магистрала „Тракия“ в частност, за която ние протестираме, е в експлоатация – единият участък от април месец, другият – от юли. Би следвало държавната администрация да е намерила начин как да плати, но все още не е,“ добави Стоянова.

„Искаме си заработените с честен труд средства“, коментира Петя Стоянова в предаването „Преди всички“.

Според нея след като МРРБ не може да вземе решение, е редно такова да има на Министерския съвет, „с което да се уредят тези плащания“.

С Пътната агенция проблемът е, че сертификатите за плащане за „Тракия“ стоят от месеци там и не са приети, не са одобрени, поясни още Стоянова.

„Чакат някой друг да реши. Никой не иска да поеме отговорност за тези средства,“ обясни още синдикалният лидер.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook