„Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е на коалицията ГЕРБ-ДПС“. Това заяви проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към президента, пред Нова Нюз.

„Проф. Анастас Герджиков е уважаван учен и с академичен авторитет, но това не е достатъчно, за да е добър кандидат в дадена кампания. Характера на неговата кандидатура и силите, които го подкрепят, я правят трудно защитима, независимо от личните качества“, коментира проф. Маринов.

Той припомни, че въпреки обявяването на кандидатурата като надпартийна, ГЕРБ стоят за нея, а от ДПС вече са обявили, че на втори тур ще подкрепят именно проф. Анастас Герджиков.

Професор Маринов заяви още, че подкрепата на ДПС за президента Радев преди пет години не е била искана и договаряна, а и не е била съществена. А той е убеден, че има договорка между ГЕРБ и ДПС за настоящата подкрепа за проф. Герджиков.

Според Маринов за професор Анастас Герджиков ще гласуват хора, които нямат възражения към предишния модел на управление, корупцията и злоупотребите с власт. Той добави, че кандидатурата на ректора на Софийския университет не се приема еднозначно във висшето учебно заведение. Това било нормално, като се има предвид колко хора от университета са участвали в протестите миналата година.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook