Ексклузивно БНТ успя да разговаря с екипажа на заседналия край бреговете на Камен бряг кораб „Вера Су“.

Положението на борда на „Вера Су“ е драматично.

„14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, казват моряци от екипажа.

Те споделят: „Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си“.

15-и ден корабът остава блокиран край брега край Яйлата, а с това и съдбата на екипажа е неясна. Оказва се, че на борда обстановката далеч не е толкова спокойна, колкото изглежда от брега.

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. БНТ разполага с документ, според който собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

 vera1-a

С екипа на БНТ се свърза един от моряците на кораба, който пожела да остане анонимен, тъй като се страхува за работата си. По думите му екипажът не е получил заплати.

vera2-a

„Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право“, казва морякът.

БНТ разполага с документ, на който са отразени възнагражденията на екипажа до 4 октомври. Общата сума е на стойност 11 380 щатски долара. Моряците настояват сумата да бъде платена в брой.

Капитан на кораба е Онур Хазар, втори капитан е Абдула Кемал. В документа е посочен екипаж от шест души.

vera3-a

„14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”.

Според моряците са проведени разговори с представители на компанията в Лондон и Варна, но без резултат. Екипажът твърди, че разполага със запис, на който са заплашвани.

vera4-a

„Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си“.

По информация на „По света и у нас“ екипажът е от Турция и Азербайджан.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook