Днес в 17 часа изтича срокът, в който инициативните комитети могат да подадат заявление за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент. Това гласи хронограмата за вота на 14 ноември, приета с решение на ЦИК.

Днес изтича и срокът, в който инициативните комитети подават заявление за регистрация пред РИК за изборите за народни представители.

До 12 октомври получилите одобрение трябва да предложат в ЦИК за регистрация и кандидатпрезидентските си двойки, това се отнася и за партиите и коалициите, които вече получиха одобрение да се явят на вота за нов държавен глава.
 
Днес е и крайният срок, в който печатните медии и онлайн новинарските услуги следва да обявят на интернет страницата си и да изпратят на Сметната палата и на ЦИК предоставяните едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за изборите, насрочени на 14 ноември.

В срок до 4 октомври електронните медии /с изключение на БНТ и БНР и техните регионални центрове/ следва да обявяват на интернет страницата си предоставяните едни и същи условия и ред за предоставяне на време за отразяване на предизборната кампания на партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати за предстоящия вот на 14 ноември.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook