„Коалицията с КОД е на принципна основа. Ние искаме да направим силно дясно консервативно обединение. Нормално за всяка една демократична държава е да има „ляво“ и „дясно“. Лявата политика ограничава тези, които произвеждат. Ние искаме да се позиционираме силно в дясното пространство. Имаме сериозни обаждания от хора, които искат да ни подкрепят. Нито аз, нито д-р Петър Москов ще сме кандидати за президент. Д-р Москов има прекрасна идея. Той ще бъде с много ясен десен профил, но няма да е Любомир Канов, който е прекрасен човек, но има двойно гражданство“.

Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаване по Нова нюз.

„Малко е странна ситуацията, която се случва с кандидатурите за президент. Трябва да се отнасяме с респект към проф. Анастас Герджиков. Смятам, че с Лозан Панов и нашата кандидатура ще очертаем четирима силни личности, които ще водят дебати. Румен Радев иска да сме в Евразийския съюз. Винаги в политиката всеки се развива, понякога в посока, която не е добра за страната ни. В инициативния комитет на Румен Радев по-голямата част са принадлежали в бившата ДС и е голям гаф. Не е нормално при проф. Герджиков да обявява по-късно инициативния си комитет. Прави се обратното, защото не знаем кой стои зад кандидатурата му. Излиза, че нещо се е случило, а ние не знаем какво точно стои зад него. Много е важно какво ще направи ДПС. Ако обяви свой кандидат, може да се окаже, че има огромна разлика между Радев и втория, който отиде с него на балотаж. В политиката се случват и чудеса. Нашият кандидат е много по-обединителна фигура. Той може да стигне до балотаж. Румен Радев имаше възможността да управлява в много тежка политическа конфронтация. Подобна беше ситуацията при Росен Плевнелиев. И двамата трябваше да съставят служебни правителства.

„Ще се направят много по-сериозни усилия да се състави правителство. Ще се търси диалог с някоя от системните партии. Ще се направи по-скоро заигравка с БСП. В парламента трябва да се намери формулата и начинът за диалог. Ако ГЕРБ стане първа политическа сила, може да се възползва от грешките, които би допуснал 47-ият парламент. ИТН заяви възможност за диалогичност, но в момента всеки повече се ориентира колко от гласовете ще му се вземат от Кирил Петков и Асен Василев. Това, което правя в момента, ми доставя удоволствие“, каза още Цветанов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook