Като „откровено заяждане“ определи антропологът Харалан Александров предизвикателството на Румен Радев към Бойко Борисов да се кандидатира за президент.
„Разбирам желанието на Радев да се сбори с Борисов, тъй като предизвикателството на стария вожд е завземането на властта. В примитивните общества и култури излиза младият боец и призовава алфа мъжкаря да се бият. Същото е и при павианите. Този тип поведение на бабаистване се съхранява в по-примитивните култури каквато е казармата“.
Антропологът потвърди в радио “К-2″, че обществото ни е в тежък регрес от година и половина.

„Радев е добър войник и затова превърна политиката в бойно поле. Нямам чувството, че ражда собствени мисли“.

Александров коментира, че Слави Трифонов е носител на конфликта в обществото: „Няма не искам, няма недей“ дори си го е татуирал на гърба“. Относно поведението на Мая Манолова той посочи, че е популистко, защото само популистите говорят от името на хората.

„Публичните изяви на Румен Радев е една много контролирана територия. Той преди време изглеждаше като пълен победител, но тъмната вълна, тъмният вятър духат в неговите платна, но се оказа, че Борисов владее някакви техники, в които целеустремеността, настървението и страстта на врага може да се превърне в негова слабост. Изобщо не бих се изненадал, ако отново Борисов се окаже победител“, заяви още Харалан Александров.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook