„Кандидатурата на проф. Анастас Герджиков е добра. По-добрите шансове обаче са на Радев. С този ход ГЕРБ се върна в мача. От едната страна ще имаме силов човек, а от другата страна – интелектуалец. Радев вече по-трудно ще удря. В тези избори ще има интрига.“ Това заяви политологът и изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Тази стъпка е проява на голяма морална смелост от страна на проф. Герджиков. Да влезеш в политическа битка на този разкалян терен е проява на голяма смелост. Това е опит да се тръгне към цивилизованост и диалогичност в политиката. Много интелигентен ход“, смята социалният антрополог Харалан Александров.

Симеонов допълни, че след тези избори вероятно ще се стигне до правителство.

„Ако това не се случи, политическите сили ще понесат много негативи. Новата сила показва успешен модел българи. Българите искат да се видят значими, готини и успели. Те имат нужда от спешна инжекция самочувствие. Не много се краде, а малко се произвежда. Трябва да работим с по-добра производителност. Здравеопазването трябва да спре да е болничен бизнес. Демографската криза е сериозна и каквото и да правим, е кърпене. Трябва да обърнем тази тенденция“, предупреди политологът.

„Обяснението за блокажа в страната е, че българското общество иска революция. Това, че не се слагат червени линии на политическите партии, ми се вижда като мъдър подход“, каза Харалан Александров.

Хората искат да видят обещания за успех, а не само обвинения и реваншизъм, добави социалният антрополог.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook