Паметникът на съветската армия в София „се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил. лв. от държавния бюджет, за да го ремонтира“.

Това съобщава кметът на район „Средец“ Трайчо Трайков в профила си във „Фейсбук“.

„Помолили са и общинския строителен контрол към СО да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид“, допълва Трайков. 
„Добавям, че кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна, ако стане някоя злополука. Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие“, коментира Трайков.

„Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР“, завършва постът си кметът на район „Средец“.

Паметникът на съветската армия в София предизвиква много обществени полемики, а наскоро банкерът Мартин Заимов беше арестуван за драскане върху него.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook