Бойко Борисов да поеме отговорността към ГЕРБ така, както направи през 2001 г. Георги Първанов към БСП.

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира призива към лидера на ГЕРБ да се кандидатира за президент, който отправи президентът Румен Радев.

Йотова бе гост в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Запитана дали смята, че двамата с Румен Радевса безалтернативни на изборите за държавен глава, Йотова бе категорична: „В никакъв случай!“ И заяви, че разглежда с уважение и отговорност всички, които се кандидатират.

Бойко Борисов да твърди, че Радев е безалтернативен?!, коментира още Йотова в отговор на въпроси, свързани със задочната престрелка между Радев и Борисов.

„Знаете ли, нашият народ е много мъдър. Има поговорка: Присмяла се крива булка на кука“, каза Илияна Йотова. Тя бе категорична, че от една година насам единствената стабилна институция в държавата е президентската.

Тя отговори на много въпроси, свързани с миналогодишните протести, като каза, че с президента Радев са „с хората, които искат друга България“.

„Ние подкрепяме тези хора. Това, че някои партии не застанаха до тези хора, си е техен проблем. Единство ли е да се договаряш с политически елити за правителство, което отново няма да отговаря на очакванията на хората, или е единство да вървиш редом с хората? Аз подкрепям по-скоро второто“, каза тя.

Илияна Йотова подчерта, че „много се надява да има редовен кабинет, който да внесе плана за възстановяване и развитие, за да може страната ни да започне да получава европари по плана“. Вицепрезидентът подчерта, че служебното правителство е направило редица полезни корекции по плана, но не е редно то да го внася.

Водещата зададе на Илияна Йотова серия въпроси, свързани с отношенията между „Дондуков“ 2 и БСП и номинациите за кандидат-президент, които правят социалистите.

„Не правя от тази муха – слон. Вярвам на това, което хората ми казват очи в очи“, посочи Йотова. И подчерта, че съмненията как хора на президента са се опитвали да късат структури от БСП в полза на проекта Петков/Василев, са отпаднали.

Опитите да се вбива клин между нас с Радев и БСП са обречени на неуспех, бе категорична тя.

„Инициативният комитет е създаден с много ентусиазъм и подкрепа. Не се отричам от думите си, че тези 180 човека, които бяха снощи на представянето на кандидатурата ни, са цветът на нацията. Всеки един от тях тежи на мястото си. Уважаваме всички хора, които са в нашия Инициативен комитет“, каза в началото на гостуването си в предаването „Лице в лице“ по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова.  И подчерта, че цветът на нацията са онези, които уважават преди всичко себе си.

„Изключително съм благодарна на българските социалисти. Освен БСП, ни подкрепя и партия АБВ. Тази подкрепа се засвидетелства и снощи“, добави тя.

Очаквйте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook