„Има такъв народ“ се регистрираха в ЦИК само за парламентарните избори с 3700 подписа. Това заявиха от партията на Слави Трифонов, след регистрацията.

Това означава, че ИТН няма да издигне собствена кандидатура за президент. 

„Резултатът ще е такъв, какъвто реши българският избирател“, категоричен беше председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

И прогнозира: „В следващия парламент с ДПС и ГЕРБ е абсурдно да имаме подкрепа и общи взаимоотношения“. Йорданов подчерта, че биха били партньори с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“.

Относно социологическите проучвания, той заяви: „Човек не може да се ядосва на някой, който греши. Може само да се забавлява с резултатите“.

На въпрос дали се боят от появата на новата политическа формация на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, Тошко Йорданов отговори така: „Появата на нови формации е нещо прекрасно за българския политически живот. Това е демокрация. Как може някой да се страхува от това“.

На въпрос за искането на Петков и Василев за почтеност и за искането им всички партии да приемат техните условия, Йорданов обясни: Достатъчно сте паметливи, за да знаете, че много често, всъщност всички партии без нас, говорят преди избори едни неща, а след това правят други. Така че, когато дойде реалността след изборите, тогава всички ще трябва да се съобразим с нея. Но ние, като тях, не бихме разговаряли с ГЕРБ и ДПС.

А по повод заканите на Асен Василев да съди Йорданов за обиди и за думите му от парламентарната трибуна, зам.-шефът на ИТН отговори: Бих го помолил да прочете чл. 69 от Конституцията. (бел.ред. – чл..69 от основния закон на страната гласи, че „народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.“)

От ИТН уточниха, че внесените подписи са 3700

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook