Президентът Румен Радев е приел преди две седмици управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. Това обяви тази сутрин финансистът Любомир Каримански и постави въпроса защо „Дондуков“ 2 крие тази среща.

По информация на Епиицентър.бг  Кристалина Георгиева посещава държавния глава н 9 септември сутринта. Ден преди това тя е получила приза „Доктор хонорис кауза“ на Американския университет в България.

Срещата Радев-Георгиева остава засекретена за публиката, което е крайно необичайно. От офиса на държавния глава съобщават за далеч по-маловажни срещи и събития на президента, а такава важна среща с шефа на МВФ остава тайна за публиката.

Две са възможните теми за разговор между Радев и Георгиева.

Първата – по това време се заговори, че ГЕРБ оглеждат Кристалина Георгиева за кандидат-президент. Възможно е Радев да се е опитал да се информира за намеренията на Георгиева за връщане в българската политика.

Втората тема – избор на нов шеф на БНБ. Или е било обсъждано нейното име, или тя е предложила възможна друга кандидатура.

 Но това са само догатки. Защото информация към този момент няма.

„Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката“, каза Каримански в телевизионния ефир.

Очаквайте подробности

 

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook