Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена в рамките на срока. Тя има шанс да спечели, дори да бъде обявена месец преди изборите, ако са добре познати имена в публичното пространство.

Това каза пред БНР Екатерина Захариева от ГЕРБ.

По думите ѝ президентът Румен Радев ще бъде основен опонент на номинирания за държавен глава от ГЕРБ.

„Убедена съм, че ще бъдем първа политическа сила, защото хората осъзнаха, че призивите за изчегъртване и омразата са силни, но краткотрайни. Целта на една партия на избори е да може да реализира своята програма чрез съставяне на кабинет. За нас не е нова коалиционната култура, това е демокрацията. Българите очакват от българските политици да бъдат отговорни, да намерят формулата за съставяне на кабинет. Ние сме готови да участваме в намирането на тази формула“, допълни Екатерина Захариева.

Тя увери, че ГЕРБ са готови да говорят с всяка една политическа партия в парламента, за да се намери формула за съставяне на редовно правителство.

„Естественият ни партньор са „Демократична България“. Крайно време е и те да осъзнаят, че няма как да се правят, че не съществуват ГЕРБ и нашите избиратели“, подчерта Екатерина Захариева.

Според нея българи очернят репутацията на България в Европейския парламент, като „целта е да се постигнат дребни политически сметки“.

По думите ѝ Република Северна Македония не трябва да решава вътрешнополитическите си проблеми на гърба на България. Винаги сме им подавали ръка в трудни моменти, но България има много ясни и изпълними условия, каза още Екатерина Захариева.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook