Болно ми е, че ГЕРБ беше поставен в демонстративна изолация. Дори не бяхме попитани какво мислим за съдебната реформа. ПП ГЕРБ има голям опит с правене на съдебна реформа и бях учуден защо ДБ загубиха толкова време за разговори с ИТН по темата, а не се обърнаха към нас. Ние сме отворени и сме готови да разговаряме по тази тема. Защото е много по-лесно е да говориш с опонент, който е наясно за какво говориш, отколкото с хора, които не искат да има промяна.

Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Нека да погледнем длъжностната характеристика, а не личността на главния прокурор“, призоваха от ГЕРБ.

„Много ме притесни, че заради обсесията да махнем Гешев, ние започнахме да разрушаваме държавата“, посочи Чолаков.

„Независимо, че съм правил реформи, аз не съм революционер по дух. По-ми допада диалогът и еволюцията. Сигурен съм, че ако седнем заедно на една маса, можем да стигнем до консенсус“, заяви политикът от ГЕРБ.

Той призна, че ако има възможност би му било приятно да си говори с Янаки Стоилов и Христо Иванов.

„Има естествени авторитети. Не може да се иска да отстраним лидера си Бойко Борисов. Неприятно е да се поставят подобни условия и това няма да доведе до нищо добро. Естествените авторитети в една партия трябва да се уважават. Трябва да възстановим диалога. Има надежда, ако не си поставяме неизпълними условия, не се обиждаме и от време на време си казваме „извинявай“, подчерта Чолаков.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook