Готов съм да подпиша декларация за прозрачност и да съм кандидат-депутат.

Това заяви за предаването „Лице в бице“ по БТВ Настимир Ананиев, лидер на ВОЛТ и мандатоносител на „Промяната продължава“.

„Мандатът няма цена. Аз виждам, че страхът от този проект е голям, защото и статуквото, и провалените партии се притесняват от него. От тази гледна точка има всякакви спекулации в пространството, но нашата договорка е доверие – даваме доверие, не сме поставяли никакви условия на Кирил Петков и Асен Василев“, заяви още Ананиев.

Той добави още, че преди предстоящите парламентарни избори „Волт“ и
„Продължаваме промяната“ ще сключат споразумение за разпределяне на партийната субсидия.

Ананиев коментира, че от политическата партия са застанали зад новия проект на бившите министри, защото профилът му е много близък с този на „Волт“. Това е и причината, поради която те са потърсили Кирил Петков и Асен Василев.

Лидерът на „Волт“ обяви, че би станал част от листите за предстоящите избори, ако партийните структури изразят такова желание и ако се наложи, ще подпише и т.нар. „договор за почтеност“. 

„Ако ме предложат от партията, ще се кандидатирам за депутат“, увери Анананиев, който досега премина през няколко партии.
Ананиев отрече и твърденията, че партията му е напуснала
„Изправи се БГ! Ние идваме!“, заради появилите се тогава слухове за учредяването на нов проект от Василев и Петков.

Напуснахме ИБГНИ, защото там се разрази един скандал – „500k”, който беше втори и младите хора във „Волт“ не приемат правенето на политика по този начин. Те попитаха защо Татяна Дончева продължава да е част от коалицията. Аз не приемам подобно поведение“, заяви той.

„Кирил Петков и Асен Василев за три месеца показаха, че заслужават доверие и могат да се борят с коалицията. Ние, партиите, просто им осигуряваме възможност те да се явят на избори. Миналата седмица заявихме, че ВОЛТ е близка до техните действия“, каза още Ананиев. Той допълни, че сам е потърсил двамата бивши служебни министри.

„Ние даваме доверие на тези хора. Не сме се договорили още за партийната субсидия, но ще се договорим преди изборите по тази тема. Калинките тррябва да се махнат, искаме европейски доходи и европейско правосъдие“, допълни Ананиев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook