Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008. Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, вкл. по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им. Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии“.

Това написа на своята фейсбук страница Георги Кадиев.
Поводът за поста му е информация на Епицентър.бг със заглавие „Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет“. В нея ние казваме, че Петков е завършил Университета на Британска Колумбия във Ванкувър, Канада като бакалавър.
А в Харвард се е обучавал две години по магистърска програма 2005-2007 г. по „Бизнес администрация“.

Припомняме, че на дипломата на завършилите Харвард пише: Harvard university, а на Кирил Петков, която той показа, е записано: Harvard business school. Харвардските, както и почти всички дипломи по света, са във формат лендскейп А4 (пейзаж -хоризонтални), а не като неговата портретни А4 (вертикална).

Самият Петков призна, че е завършил двугодишен курс МВА програмата, което е съвсем различно от пълното университетско образование в Харвардския университет.

Епицентър.бг не публикува фалшиви новини, нито оспорваме образованието на Кирил Петков, а информираме за фактическото състояние на казуса. Впрочем, именно заради това и г-н Петков не е оспорил истинността на публикацията ни.
А защо Георги Кадиев така се пусна на амбразурата, предстои да видим.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook