Странно нещо е политическата отговорност – за едни е треска, за други – греда. Отдавна имам намерение да поема моята. Близките ми, а и кметът, знаят това. Така бившият председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков коментира във Фейсбук причините да напусне не само председателския пост, но и самия общински съвет.

„Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от десет години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща, ме караше да изчакам по-нормална политическа ситуация. Така че, макар да не стана по този начин, вчера подадох оставка с чувство на облекчение. Пожелавам успех на всички, които обичат града ни и работят за него“, допълва Герджиков.

Думите му са по повод заяевното на лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че той лично е поискал оставката на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Според Борисов, Герджиков не се справял с работата и оставял общинските съветници да си правят кариера на гърба на ГЕРБ.

Елен Герджиков подаде оставка във вторник, а утре на сесията на СОС ще се реши кой ще заеме поста. Герджиков заемаше поста почти 10 години. Той обяви, че се оттегля по лични причини.

Групата на ГЕРБ – СДС номинира за председател на СОС Георги Георгиев. Той е юрист и е председател на комисията по бюджет и финанси към СОС.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook