Има очакване, двамата господа, които свършиха някаква работа, да се възползват от възможността, която имат. Условията, които чувам, са леко притеснителни, защото претендирайки, че са носители на нещо ново – промяната, започват да казват кой да не работи с тях, как трябва да стават нещата. Разделянето на обществото не е идеята, която стои за представителството и успешно съставяне на коалиция.

Това коментира политологът Любомир Стефанов в студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR във връзка с политическите амбиции на двамата бивши служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

,,Това е надеждата за промяната. Има ниша и тя се отвори в резултат от безумните действия, които наблюдавахме в последните парламенти“, заяви социологът Кольо Колев.

Той изтъкна, че има надежда, благодарение на новия политически субект, да се събере реално мнозинство.

И евентуално този нов политически субект да послужи като мост между различните политически формации. Този проект въплъщава надеждата на хората, че може би сега ще стане, подчерта социологът.

И двамата събеседници са категорични, че „Продължаваме промяната“ няма да открадне проценти от другите партии, а по-скоро ще събуди негласуващите.

„600 000 гласа се изгубиха между първите и вторите избори. Тези хора не намериха за кого да гласуват. Имаше безпрецедентна ниска избирателна активност. Появи се нов политически субект, който играе върху разочарованието и надеждата“, добави Колев.

Социологът уточни, че Василев и Петков ще играят за този електорат, който не успя да намери досега свое представителство.

Не можем да очакваме за 40 дни основни партии, които са от 30 години на сцената, да си сменят посланията, защото се е появил поредният играч. Нека ги видим тези хора как структурират политическа програма, партийна платформа и се обръщат към конкретна таргет група в електоралното ядро ядро. Те ще се борят за негласуващите, изтъкна Стефанов.

Политологът коментира и разочароването от „Има такъв народ“. Според него това е интересен момент, тъй като ще има вътрешно преразпределение.

Ще се повиши избирателната активност. Важното в случая е, че ще появи, независимо какво ще бъде бъдещето на тази формация, възможност да се оформи мнозинство за промяна – нещо, което досега не наблюдавахме, каза той.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook