Няма нищо установено, никакви прогнози няма да правя в момента. Това заяви проф. Михаил Константинов в сутрешния блок на БНТ за резултатите от изборите на 14 ноември.

По думите му Изборният кодекс не се чете или ако се чете – не се разбира – изборите 2 в противоречат на закона.

Специалистите са единни, че партията, която не издигне президентски кандидат ще понесе щети, предупреди Константинов и добави, че показва сериозно отношение.

Коя е тази партия, която не може да издигне представител за президент, недоумява проф. Константинов.

Той призова политиците да изкарат своите кандидати за президент, защото последният срок е 20 октомври. Към ЦИК трябва да им кажа максимално бързо да уточнят процедурата по гласуване и да започнат тотално обучение на хората, настоя проф. Константинов.

На последните избори имаше катастрофален спад, призна той. Хората трябва да бъдат убедени, че тяхното гласуване е важно, посочи проф. Константинов.

Според него, ако картите се смесят ще стане мазало и хората ще се объркат. Когато има много парламентарни избори говори за политическа нестабилност. Няма нищо страшно, но не е хубаво, изтъкна проф. Константинов.

Той призова партиите да престанат с червения тебешир, защото в следващия парламент за шестото място има няколко кандидати. Ако се държим по същия идиотски начин, ще получим същия идиотски резултат, подчерта проф. Константинов. По думите му продължава арогантното поведение на политиците и народът може да ги накаже. Според него е важно в каква полза ще излезе българският народ на предсрочните парламентарни избори и президентските избори на 14 ноември.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook