ДПС не може да прости провокацията на президента Румен Радев при въпроса му коя е родината – майка на лидера на партията Мустафа Карадайъ. Това стана ясно от думите на Хамид Хамид.

Пред Nova той каза, че ДПС е подкрепила Радев за първия му мандат, но впоследствие е видяло разделението на страната и на институциите.

„Г-н Радев беше избран с гласовете на ДПС и това е факт. Видяхме концентрацията на всичко в ГЕРБ. Нашата подкрепа е скромна, но много често тази малка подкрепа е решаваща“, настоя Хамид.

ДПС обаче трябва да види всички кандидати. Предстои обсъждане на темата в Централния съвет. Хамид Хамид каза, че не се обсъждат имена. Не се изключва възможност и за самостоятелен кандидат.

Междувременно ДПС не се притеснява от проекта на Кирил Петков и Асен Василев. Не очаква отлив на свои симпатизанти.

Пеевски и „Магнитски“

ДПС все още настоява за доказателства за включването на бившия депутат Делян Пеевски в списъка „Магнитски“, изготвен от САЩ.

„Ние сме доказали, че по отношение на Делян Пеевски са доставени твърдения през лобистки практики и са заблудени. От няколко статии на самите лобисти четохме доста интересни неща – че те могат да бъдат достигнати до всеки един чиновник. Ние имаме отговори и то от всички български институции, които са съотнасими към тази тема, че няма данни. Ние сме оборили всяко твърдяно нещо в „Магнитски“ по тази тема“, категоричен е той.

„За Божков и другите не можахме да получим информация, защото в бг прокуратура има досъдебни производства, които не позволяват тази информация. Желязков никога не е бил част от ДПС, аз лично не го познавам.

„Елементарни нужди не могат да се плащат от лицата в този разширен списък. Не приемайте нашите действия само като защита. В момента факти и доказателства няма. Ние държим на цялата истина“, каза още той.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook