Ако говорим за политическо наследство, трябва повече време, за да бъде обмислено. Рано е да се правят изводи. Това правителство (предходното на Стефан Янев, б.р.) работи от три месеца. Какво е свършило, е обект на друг диспут.

Това заяви в студиото на „Панорама“ по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му е „трогателно“, че служебният кабинет си приписва заслугата за ниската безработица в страната, но не поема отговорност за високите цени.

По отношение на Плана за възстановяване и устойчивост бившият вицепремиер призна, че недоумява как става така, че в един ден Атанас Пеканов излиза и казва, че на ТЕЦ „Марица-Изток“ 2 му наближава краят, а бившите вече министри Асен Василев и Кирил Петков излизат в подкрепа на комплекса.

Планът трябва да бъде преработен и изпратен в ЕК по-скоро. Енергетиката е изключително проблемна част, особено по отношение на дела между безвъзмездното финансиране и финансовите инструменти. Бизнесът има нужда от целенасочена подкрепа, не само от кредити, посочи Дончев.

На въпрос за бъдещия политически проект на Кирил Петков зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че не се страхува от него.

Защо да се страхувам от Кирил Петков? Факт е, че е нов играч, но колко е силен, ще разберем съвсем скоро. На мен цялата тази история ми прилича на една красива любовна история на плажа, която ще приключи скоро, прогнозира той.

Той подчерта още, че ГЕРБ ще се бори за „максимално добър резултат“ на парламентарния вот и връщане на доверието сред българските граждани.

След парламент, в който никой не искаше да работи с другите, се надявам всички да са си извадили поуки, включително и ние. Разбира се, това не означава, че ще се гушнем с всички. Нормално е да има трудности, но по-трудно е да се намери кауза и цел, която да обединява всички, обобщи на финала Томислав Дончев.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook