„Заповедта на здравния министър за мерките е една от най-либералните, които сме имали. просто трябва много внимателно да се чете текстът и да се спазват предписанията“. Това заяви пред Нова телевизия  председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

„От днес пациентите с леки и средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, ще получават безплатни лекарства. Също така ще имат възможност да им бъдат извършвани клинични прегледи, лабораторни изследвания, както и да им бъдат направени рентгенови снимки”, посочи той.

Председателят на БЛС подчерта, че тези лекарства се изписват за момента само от лекари в COVID зона. “Предстои да видим дали ще се надгради системата и личните лекари също да могат да изписват подобни медикаменти”.

„Здравната система е сравнително спокойна нa фона на новата вълна от COVID-19. Беше леко разтревожена – преди това заради протестите на медиците. Имаше сигнали за това, че лекари не получават допълнителното заплащане за работа на първа линия. Това не беше голо оплакване. Имаше и тревога у мениджъри на здравни заведения, които не можеха да запълнят бройката за служители в COVID отделения”, подчерта Маджаров.

По думите му ситуацията със заплащането вече е урегулирана и няма проблеми.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook