Германските социалдемократи продължават да са първи в проучванията на общественото мнение само седмица и половина преди изборите в Германия. През последните дни обаче консерваторите от Християн-демократическия съюз и ХСС спряха тенденцията си на спад и започнаха да връщат част от избирателите си.

Очертава се напрегнато съревнование между двете най-големи партии в Германия до самите избори на 26 септември, предава БНР.

Според последните проучвания ГСДП би взела 25% от гласовете, ако изборите бяха днес. Миналата седмица одобрението за партията бе с процент по-високо – 26. ХДС пък успя да прибави 1% избиратели и от 19% стигна до 20% одобрение. Зелената партия остава стабилно трета с 15 н асто от гласовете.

Но 40% от избирателите съобщават също така, че все още не са решили за кого ще гласуват и ще изчакат до последния момент. Със сигурност обаче в бъдещия парламент ще влязат още „Алтернатива за Германия“, която има 11% поддръжници, либералната СвДП с 10% и Левицата с 8%.

Тези избори са много важни за Германия, защото ще начертаят пътя, по който тя ще върви през следващите 50 години, коментира президентът на Германския институт за икономика Марсел Фрачер.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook