Президентът Румен Радев стои зад евентуалния бъдещ политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Тази теза разви в ефира на Bulgaria ON AIR политическият PR и писател Нидал Алгафари.

„Въпросът е защо тези двама успешни министри се оттеглят“, попита риторично той.

Алгафари заподозря, че двамата са използвали последните 4 месеца, за да си направят реклама на гърба на правителството.

„Смятам, че този проект беше замислен и подготвен от Радев с идеята те да оберат всички луфтове от градската десница, от БСП и от тези, които не излизат гласуват. Колкото и да обяснява Радев, че харесва БСП, той нямаше да направи това, с което ще отнеме гласове от левицата.

„Това е проект на Радев, изигран по добър начин. Ще видим дали ще направят голям бум на следващите избори или ще сменят Мая Манолова и Хаджигенов в бъдещото Народно събрание“, коментира Алгафари.

Панчугов отбеляза, че досега Петков и Василев не са говорили за политика.

„Очевидно Петков и Василев правят заявка за нов проект. Запазването на Стойчо Кацаров е изненада, защото в здравеопазването има няколко висящи проблема, един от основните е ниският процент ваксинация“, коментира политологът Христо Панчугов, също гост в студиото на Bulgaria ON AIR.

По-рано днес официално стана ясен съставът на новия служебен кабинет на Румен Радев. Трима министри от досегашното правителство не са в него – очаквано в новия състав не са Кирил Петков и Асен Василев. Освен тях е сменен и служебният министър на транспорта.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook