Всички виждате каква битка водим с прословутия закон за Бюрото за защита на свидетели. Никой не иска да мине доклада на комисията и си задайте въпроса защо това е така.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) адвокат Николай Хаджигенов.

По думите му става въпрос за „яростна съпротива“ и разкри, че над 900 души са били незаконно подслушвани с помощта на СРС-та.

Става дума за яростна съпротива, защото „Уотъргейт“ в българския вариант изглежда много по-ужасяващ. Комисията събра данни за 934 човека, а измежду тях четирима журналисти и пети, който работи за огромна френска медия. Има известни хора – съдии, прокурори, генерали от резерва, политици, председатели на сдружения с нестопанска цел, които взимат дейно участие в политическия живот и изборите, обясни Хаджигенов.

На въпрос за президентските избори той сподели, че от коалицията на този етап не са провеждали разговор за издигането на собствена кандидатура, нито са взели решения дали ще подкрепят конкретно някой кандидат.

„В момента има един-единствен сериозен кандидат и това е действащият президент в момента“, посочи народният представител от ИБГНИ.

Що се отнася до парламентарния вот, Хаджигенов обясни, че не е взето и решение по какъв начин да се явят.

Не сме решили как да се явим на изборите, не са взимани решения, набелязахме само общите пътища. След разпускането на парламентарната група коалицията наново ще се събере и ще решим, посочи той.

„Ние сме се събрали, за да вършим работа, не е нужно да се харесваме. Според мен се справихме нелошо, но може и по-добре“, каза още Хаджигенов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook