Процесите на нови политически субекти не само в България, а и по света, са нещо съвсем закономерно и нормално. Има такъв народ не изпитва каквито и да е притеснения от появата на какъвто и да е нов проект. Още повече, че това е извън нас – ако се появи нов такъв проект, ние няма да имаме възможността да повлияем на появта му или на това да не се появи. Това са нормални неща в политиката, нито на йота не ни притеснява. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Филип Станев в коментар за евентуалния политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, предаде репортер на Novini.bg.

Попитан дали от ИТН се виждат като партньори с такъв нов проект, той посочи: „Това са хипотези. Ние не знаем, ако се появи този политически субект, за когото намеквате и за когото може би всички знаем, не знаем той как ще бъде ориентиран в политическото пространство,не знаем каква политическа програма изповядва – дясна партия ли ще бъде, лява партия ли ще бъде, някъде в центъра ли ще стои? Не е много ясно това. Така че да се отговори на въпроса за пртньорството сега, е твърде рано. Но по принцип появата на нов политически субект прдполага появата на нов играч на сцената, т.е. на различен от тези, които са до момента, т.е. нещо различно от статуквото“.

В отговор на въпрос дали ИТН остават на позицията за подкрепа на Румен Радев на президентските избори, Станев заяви: „Ние с всичките си действи и в 45-то Народно събрание, и в това, което си отива, сме стоели зад думите си. Няма логика да сме заявили нещо публично и да се отметнем от него“.

Попитан дали все още Петър Илиев е част от „Има такъв народ“, Филип Станев каза, че Илиев никога не е бил член на партията. В отговор на въпрос „Продължавате ли да го харесвате“, зам.-председателят на ПГ на ИТН коментира: „Аз не хересвам мъже, харесвам жени“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *