Финансовото състояние на „Александровска болница“ не е толкова лошо, колкото се твърди. Парите са в болницата. За последните години са направени капиталови вложения за повече от 40 млн. лева. Възнагражденията също бяха увеличени“, заяви пред бТВ бившият министър на здравеопазването и бивш директор на „Александровска“ проф. Костадин Ангелов.

По думите му атаките към него идват от служебния здравен министър Стойчо Кацаров и са целенасочени.

„Много лъжи се изговориха, твърдението, че съм оставил „Александровска“ в тежко финансово състояние, е начин да бъде ударен. Това е една добре скалъпена история. Така както бе нарочен и проф. Балтов. Кацаров си има списък, даден му от президента кои хора да разчиства. И той разчиства“, коментира обвиненията срещу него профл Ангелов.

„Той ми има зъб. А причината е, че не увеличих заплатата на жена му. Той излъга, че не е работила в болницата, когато аз бях директор. Истината е, че Кацаров ми се обади. Имам двама свидетели на разговора. Заплаши ме, че ще имам неприятности с неговата пациентска организация. Всичко, което прави, е личното отношение, което той има към мен. Кацаров само лъже. За всичко лъже – както колко зле е „Александровска“, също и че не е бил в „Пирогов“, а и за жена му“, каза още Ангелов и показа документи, че съпругата на здравния министър наистина е работила в „Александровска“.

Той твърди, че в одитите, направени от здравното министрество и от Агенцията за държавна финансова инспекция, няма нищо нередно.

„За одита от здравното министерство, в който се твърди, че има куп нарушения, прокуратурата отказва да образува досъдебно производство. Защото няма доказателства. Проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция също приключи и отново не констатира нарушения“, допълни Ангелов.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *