Този парламент е тежка щета върху българския парламентаризъм. Втори поред парламент се проваля в най-важната цел – да излъчи стабилно правителство. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ преди последното заседание на 46-то Народно събрание.
От Демократична България заявяват, че искат реформа в правосъдието, но и до днес берем плодовете на реформата в правосъдната система, която направи Христо Иванов като правосъден министър в кабинет на Бойко Борисов, каза още тя.

Ние ще работим, може би това ще допринесе още повече за вида в оставащите часове на българския Парламент.
Очаквам, че няма да бъдат спокойни и конструктивни дебатите в пленарна зала, а напротив, отново ще се стигне дори до лични обиди, вече кампанията за предсрочните парламентарни избори започна, а и както чухте и от вашите събеседници всеки се опитва да развее по едно знаме, което през следващите два месеца може би ще омръзне на българския избирател.
Ще гласуваме, дори смятам, че голяма част от нашите колеги ще подкрепят тази промяна за Бюрото. Аз не споделям това мнение като юрист. Защото четох дори анализите и стенограмите през 2014 година, когато с мнозинството на БСП и ДПС това бюро е преместено от Министерство на правосъдието в прокуратурата.

Аз мога да се съглася с част от тях в частта, че ще има пряка намеса на изпълнителната власт в съдебната, така изпълнителната власт – министърът на правосъдието, във всеки един момент ще има информация на какъв етап са определени наказателни дела и кой има нужда от защита.
ГЕРБ беше партията в управление, която осигури гласовете Христо Иванов да си прокара поредната съдебна реформа. Само че той може би е забравил този момент кога беше министър, каза още Атанасова.
По отношение на тези подмятания, че ГЕРБ подкрепя Гешев, много по-притеснително е какво си пишат на листчетата Радостин Василев и Татяна Дончева,  а още по-притеснително е как съдебни решения изтичат в телефона на Пламен Узунов, президентския съветник, преди да са обявени за решение.

Вие помните, че преди повече от една година именно прокуратурата разкри такава комуникация в телефона на господин Пламен Узунов – съдебни решения, които все още не са обявени. Това е много по-сериозният проблем. А не всички разговори тук с Христо Иванов или Иво Мирчев, завърши Десислава Атанасова.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook