Боян Чуков, Фейсбук

Трагичната смърт на министъра на МЧС на Русия Евгени Зиничев изведе на дневен ред отново въпроса за приемник на Владимир Путин. Руските либерали изпадат във все по-тежко униние. Вътрешнополитическата обстановка за съидейниците на Медведев и Чубайс е подтискаща. Народът е готов да ги линчува, ако не е Владимир Путин, зад чийто гръб все още не са на силно течение.

Руските либерали от 90-те в момента имат само една „икона“- Владимир Путин. И тя им гарантира оцеляване докато е в Кремъл. Транзитът на властта може временно да се отложи, но категорично предстои в обозримо бъдеще. Илюзия е, че Владимир Путин ще стои в своя кабинет вечно.

Атмосферата в бившата Руска империя и настояща Руска федерация става все по-строго консервативно-патриотична, твърди Александър Дугин. И е прав. Духът, който броди по руските земи, е социалистически и облечен в сталински кител. Шансът начело на Русия да застане някой либерал, подобен на Медведев, е нищожен.

Но нищожни са и шансовете за успешна „цветна революция“ инициирана от колективния Запад. Руснаците пуснаха пароструйката и тя омете „иностранные агенты“. Лукашенко започна да пристъпва леко по пътя на Съюзната държава. Батька се успокои, че системният либерал Медведев няма шанс да се завърне в Кремъл. Това за него е фатално.

След Владимир Путин няма да има кой парниково да отглежда руските либерали. Всяко връщане назад към времената на Елцин е фатално за Русия. Руската федерация ще се разпадне подобно на СССР. Владимир Путин свърши това, за което бе избран. Спря разпада на страната и суверенизира отново Русия с помощта на възраждането на военния потенциал.

Не е случайно, че Путин и Шойгу са постоянно заедно. Че ходят по Сибир и по православните манастири. Не е случайно, че Сергей Шойгу е будист (някои твърдят, че е кръстен православен), който построи прекрасна православна църква в двора на военното министерство.

Русия все по-ясно се обръща на Изток. Години наред се повтаря изказването: „Във всеки руснак се крие татарин“. Днес все по-ясно се налага в Русия: „Във всеки татарин се крие руснак“.

Русия е пред екзистенциална дилема, която се превръща в национална драма! Дали да тръгне по пътя Москва – „Трети Рим“, геополитическа, идеологическа, религиозна и политическа концепция от XIV век? Или да поеме в посока третата „Златна орда“.
Думата „орда“ е имала в Русия значение на „войска“.

Реално първата „Златна орда“ е на Чингис хан. Втората „Златна орда“ е на Сталин и общността на бившите социалистически страни. Тези дни ще се състои заседание на ШОС. Предстои приемане на Иран в организацията. С влизането на персите в ШОС, реално в една общност се обединяват всички народи от първата „Златна орда“ на Чингис хан.

Личността на Александър Невски в последно време става все по-популярна в Русия. Все по-задълбочено се говори за неговия живот и дело. На фасадата на главния храм на ВС на РФ е скулптурното изабражение на светия благоверен княз Александър Невски.

Неговите отношения със „Златната орда“ за по-грамотните са известни. Най-яростните фенове на евроатлантическия геополитически полюс изпитват патологична омраза към княз Александър Невски (у нас включително и към катедралата „Александър Невски“ в София, все искат да я преименоват), който е едно от най-ярките лица на евразийския геополитически полюс.

Ако наистина Русия се обръща с лице на Изток, то тя определено загърбва Москва – „Трети Рим“. А Рим е на Запад. Ако Русия действително се обръща към нова геополитическа доктрина в лицето на „Златната орда“, то тогава България ще придобие особено значение за Кремъл. Ще утихнат дитирамбите за „православното и славянско братство“, което сърбите безмилостно унищожиха заедно с наследниците на Коминтерна.

Ще излезе на преден план фактът, че по време на етногенезиса на Московското царство през XVI век ролята българският фактор не е за пренебрегване. И руската геостратегия на Балканите ще размести своите акценти. Александър Вучич като перфектен двуличник в най-скоро време ще помогне на руснаците да излязат от своя дългогодишен махмурлук, наречен „Сербы – русские на Балканах“.

Картините с Александър Невски и неговия побратим Сартак, син на Бату хан. Последният е син на Джучи и внук на Чингис хан.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *