Два дни преди да обяви новото служебно правителство държавният глава Румен Радев провежда срещи с министри от служебното правителство.

С оглед на обявеното по-рано днес от президента, че на 16 септември ще обяви състава на новия служебен кабинет, най-вероятно поводът е именно да се уточни кои министри ще останат и кои не.

Срещите не са официално обявени, но до момента от президентската институция излязоха екоминистърът Асен Личев, образователният министър проф. Николай Денков, регионалният Виолета Комитова, енергийният Андрей Живков, на културата Велислав Минеков, военният Георги Панайотов, външният Светлан Стоев и Атанас Пеканов, съобщи Darik News.

Министрите не се спряха пред журналистите, за да кажат какъв е поводът за посещението им.

На влизане в сградата на президентството вицепремиерът, който отговаря за европейските фондове, Атанас Пеканов не отговори на въпроса дали ще остане във втория служебен кабинет на президента Румен Радев.

„Ще разберете в следващите дни цялата информация. Нямаме новина в момента. Ще разберете в следващите дни“, каза Пеканов.

На излизане от „Дондуков“ 2 министърът на отбраната Георги Панайотов също не отговори дали остава във второто служебно правителство, което президентът ще обяви в четвъртък.

„По работа, имах разговори вътре. Ще видим, ще разберете по-късно. Аз съм министър на отбраната и трябва да консултирам някои неща“, каза Панайотов.

Той сподели само, че не се е чувствал добре и е бил на преглед във ВМА.

По-рано днес икономическият министър Кирил Петков заяви, че на 16 септември ще обяви дали ще бъде в новото служебно правителство или влиза в политиката заедно с финансовия министър Асен Василев.

„Коя е най-ефективната част, за да бъдем част от промяната? Точно в момента го обсъждаме. Дали това е най-добрият вариант в момента – като служебни министри да продължим или да направим нещо извън това. Имаме идеи“, каза служебният министър на икономиката.

Междувременно президентът отказа да отговори дали ще има промяна в състава на служебното правителство, но заяви, че служебното правителство, което предстои да обяви на 16 септември, ще продължи политиката на сегашния кабинет.

По неофициална информация обаче Кирил Петков и Асен Василев няма да са част от новия служебен кабинет, заради подготовката на нов политически проект, с който да участват на предстоящите избори.

Очакват се и други промени във втория за годината служебен кабинет на Румен Радев.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook