Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна конфигурация. Това каза в интервю за БНР бившият служебен премиер и основател на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски.
„Ако Петър Стоянов се кандидатира от ГЕРБ, аз няма да гласувам за него“, заяви Софиянски в предаването „12+3“.
„Обвързването на един сериозен човек, дал толкова много на България, с ГЕРБ, е неправилно. Той дава на ГЕРБ, не ГЕРБ на него“, категоричен е Софиянски, който смята, че „ГЕРБ го дърпа надолу“.
Нормалните седесари не са в коалицията с ГЕРБ, допълни той.

Софиянски би считал служебния кабинет за изключително успешен, ако успее да представи добър План за възстановяване на страната, а непредставянето му до момента в Брюксел според него е сериозен пропуск.
„Ако има обществен морал, хората, които бяха и в двете последни събрания (45-ото и 46-ото НС – бел. ред.) не трябва да се кандидатират“, коментира Стефан Софиянски. В сегашния парламент по думите му не е имало политика и визия.
„Когато ти си присъствал в два абсолютно неуспешни мандата, какъв морал имаш да искат трети? Ако проектираме същия парламент, същите хора в следващия парламент, ние по-скоро ще имаме гаранция, че няма да се състави правителство, отколкото някаква гаранция, че ще се състави правителство. Парламентът не е място за учения. (…) Ако има обществен морал, трябва да се каже – съвкупно сгрешихме, съвкупно си отиваме.“
ССД ще участва в следващите парламентарни избори, но не в съюз с партията на Васил Божков, уточни бившият служебен премиер.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook