„Петър Стоянов е най-доброто, което имаме, но трябва ново лице,. Той е мъдър, вълшебен човек. Представете си той да беше на мястото на Румен Радев? Нямаше да се гази Конституцията и нямаше да е в международна изолация. Много ми се искаше нещо държавническо в Румен Радев. Той е силен, защото беше инсталиран като враг на Борисов. Какво обаче е свършил през последните 5 години? Ние се намираме в президентската република. Имаме президент, който може да диктува на Народното събрание какво да прави и да уволни когато си иска министър“. Това заяви пред БНТ бившият президент Росен Плевнелиев.

„Нищо лошо не мога да кажа за работата на Кирил Петков и Асен Василев. След две седмици ще направят партия. Аз съм абсолютно сигурен, че Румен Радев няма да може да се върне към БСП, както стана с Георги Първанов, ако не стане президент. Тогава той би се върнал към новосъздадената партия на Кирил Петков и Асен Иванов и би се пробвал за министър-председател. Самите те са благодарни за това, че са министри“, каза още Плевнелиев.

Новосъздадената партия ще взима гласове от ИТН, БСП и ИБГНИ, прогнозира Плевнелиев.

Той сравни битката на американците срещу Тръмп с тази на българите срещу Радев: „Това, което прави Радев, не е по-различни от това, което правеше Тръмп. Демократичните партии трябва да намерят начин да се противопоставят на Радев“.

„Икономиката има рекорден растеж, защо беше тази ревизия на бюджета? Това е елементарен пи ар от страна на президента, за да не бъде разпуснато народното събрание. Излиза финансовият министър и казва, че са извадили българските пенсионери от бедност. Как ги извадихте точно?“, коментира бившият регионален министър. По думите му влизайки в еврозоната, ние ще сме в „сигурно пристанище“.

Той сподели, че е получил обаждания от 20 европейски президенти, които са го запитали за обстановката в страната и продължаващата криза: „Какво прави популистът Румен Радев? Спира Плана за развитие, назначава министър и той още не е завършен. Българският бизнес да вземе да се събуди, защото отиваме към тежка криза – рекордно високи цени на тока и газа“.

„Президентът Стоянов е чудесен човек. Но трябва лице, което да е обратното на Румен Радев. Не мога да си представя падението ДБ да подкрепи Радев. Надявам се на втория тур да се случи обединение на десния вот“, заяви той.

Той е категоричен, че новосъздадената партия ще черпи гласове от ИТН и ИБГНИ. Плевнелиев допълни, че е разговарял с Бойко Борисов, за да му каже, че трябват нови лица. Той се надява на балотажа демократично мислещите хора да гласуват срещу популизма на Румен Радев.

По думите му в момента се намираме в пълен хаос: „Ние се намираме в президентската република – силен президент, слабо народно събрание. Президентът може във всеки момент да смени всеки министър“.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook