Лидерът на терористичната групировка „Ал Кайда“ Айман ал Завахири се появи във видеото по повод 20-годишнината от атаките на 11 септември в САЩ, съобщи американската компания SITE Intelligence Group, която следи информационната активност на екстремистите, цитирана от Фактор.бг.

Според компанията на 11 септември се е появило видео съобщение от ал-Завахири, в което той „възхвалява“ войните от Саудитска Арабия Мохамад Саид ал-Шамрани, който застреля трима души във военна база на САЩ във Флорида през декември 2019 г. и посочи че „Йерусалим никога няма да бъде юдаизиран“.

Два пътнически самолета, отвлечени от терористи, се разбиха в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 г., като ги унищожиха напълно. Друг контролиран от терористи самолет се разби в западното крило на сградата на Пентагона във Вашингтон. Четвъртият пътнически лайнер, също отвлечен от терористи, падна и се разби близо до Питсбърг, Пенсилвания. Според официални данни 2749 души са починали в Ню Йорк, 189 души във Вашингтон и 44 души в Пенсилвания.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook