За мен е чест София да бъде за първи път домакин на Световната купа по паркур. Радвам се, че днес можем да посрещнем най-добрите състезатели по паркур от цял свят. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на връчването на медалите в първия финал на първенството, в присъствието на президента на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, председателя на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов, известния български гимнастик Йордан Йовчев.

Столичният кмет поздрави Българската федерация по спортна гимнастика за организацията на Световната купа по паркур и подчерта, че Столичната община подкрепя провеждането на надпреварата, в която участват над 40 състезатели от 20 държави.

Кметът Фандъкова припомни, че скоро София беше удостоена със званието „Световна столица на спорта за 2024 г.“ Само през тази година София е домакин на общо 10 турнира и европейски състезания и шампионати. Столичната община подкрепя развитието на детско-юношеския и младежкия спорт, подчерта още кметът Фандъкова и пожела успех на всички участници в състезанието.

Източник Новини.бг

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook