Формированията за противовъздушна отбрана са постигнали много добро ниво на координация и взаимодействие при съвместните стрелби по единен сценарий за отразяване на въздушен удар в рамките на „Шабла-2021-2“. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На зенитния полигон на ВВС в продължение на два дни – на 10 и 11 септември, формированията от българските Военновъздушни сили успешно са изпълнявали бойни пускове със зенитно-ракетните комплекси (ЗРК) 2К12 „Куб“ , С-75 „Волхов“ и С-125 „Нева“. Умения в реалната стрелба са показали и формированията от състава на Съвместното командване на специалните операции, Военновъздушните сили и Сухопътните войски, въоръжени с преносими зенитно-ракетни комплекси „Стрела-2М“, информират от министерството.

Военнослужещите от състава на зенитно-ракетния дивизион на 61-а механизирана бригада на Сухопътните войски са провели успешни бойни пускове със зенитно-ракетния комплекс „ОСА-АКМ“ по нисколетящи цели, имитиращи вертолет за огнева поддръжка. Те са показали отлични умения при захвата и последвалата стрелба и постигнаха две преки попадения, което е показателно за отличната подготовка и високия професионализъм на личния състав.

Артилерийско-техническият дивизион от състава на 4-ти артилерийски полк на Сухопътните войски е изпълнил днес, 11 септември, бойни стрелби с ракетния комплекс (РК) 9К79 „Точка“. Те са наблюдавани от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, съобщават от МО.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook