46-ото Народно събрание ще остане не с взимане на смели решения, правене на реформи и подобряване на живота на хората, а със скандали, некомпетентност и политическо безплодие.

Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова в декларация от името на групата.

„Очевидно е, че днес авторитетът на Народното събрание е по-нисък, отколкото беше преди конституирането му.

Още в началото на това Народно събрание ПГ на ГЕРБ – СДС се позиционира като единствената опозиция. Ние отчетохме желанието на част от българското общество за промяна. Въпреки че изборите бяха опорочени, бяхме готови да съдействаме за нормалното функциониране на парламентарната демокрация.

За съжаление станахме свидетели на абсолютната неспособност на партиите на така наречената промяна да водят преговори и да взимат важни политически решения“, каза от трибуната Атанасова.

„Рухна дългоизгражданият мит, че страната може да се управлява на базата на омраза, реваншизъм и неглижиране на волята на суверена. Анти-ГЕРБ риториката може и да е атрактивна, но не е и ефективна“, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС. 

Според нея парламентарните партии не са имали пространство, на което да постигнат консенсус поне по важните теми за обществото. „Настощият президент Румен Радев се превърна в лидер на безизходицата, на която ставаме свидетели днес.

Уважаемии колеги, днес ние от ГЕРБ препотвърждаваме ангажимента да работим активно за възстановяване на политичесикя диалог, както го направихме в началото, за да загърбим егото си, надскочим обидите и да преодолеем ударите, които понесохме през последните години, а и през последните минути включително. Готови сме да подадем ръка и да отдадем цялата си енертия за успешния отговор пред предизвикателствата, пред които е изправена страната. Трябва ни спокойствие и предвидимост. Трябва ни разум“, заяви още Десислава Атанасова.

Тя изрази надежда това да е последното заседание на 46-ия парламент, тъй като е изчерпан. „Време е всички да отидем на избори. Призовавам президентът да не злоупотребява с Конституцията, да не поставя повече условия на парламента, а просто да пожелае успех на политическите партии“, каза още Десислава Атанасова.

П

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook