Тошко Йорданов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова надминаха и най-уродливите практики на ГЕРБ. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от парламентарната трибуна по време на дебата по бюджета на ДОО на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Декларирахме, че искаме да възстановим държавността, законността, да направим българския парламент да работи съобразно закона и съобразно правилника. Вие надминахте и най-уродливите практики на ГЕРБ. Те никога не са си позволявали на трето гласуване да вкарат трети доклад. Да, имало е допълнителни доклади, може би повече от 100 пъти, но между първо и второ гласуване. Процедурата ми е да прекъснете заседанието, да се нанесат верните цифри в чл. 1, защото те не отговарят на приетото от Народното събрание решение“, каза Георги Свиленски.

Той посочи, че БСП иска българските пенсионери да получат преизчислени пенсии.

От своя страна Ива Митева заяви, че има решение на Конституционния съд №4 от 2018 г. и че всички параграфи на законопроекта са гласувани само по веднъж.

„По два пъти са гласувани предложенията, но по веднъж са гласувани всички текстове по комисия, Затова смятам, че няма основание за вашата процедура.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook