Ако се запази на нивото на активност на последните, юлски избори, ще получим участие на „твърдите“ електорални ядра. Това коментира социологът Мира Радева в предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

„Ако няма нови политически заявки, би трябвало да получим резултати доста близки до предишните. Разбира се, изследванията сега показват, че има голям спад по отношение на „Има такъв народ“, защото в тях бяха фокусирани много големи очаквания“, отбеляза тя.

Много е възможно ГЕРБ да се окажат първа политическа сила. Но има още най-малко две неизвестни, които социолозите, колкото и да са добри, няма как да ги отгатнат.

„Първо, разбира се, това е дали ще има някакъв нов политически проект, за да можем да видим влиянието му, да изследваме влиянието му и да знаем ще го има ли, няма ли да го има. Вторият момент, ние не знаем кои ще са кандидатите на основните политически партии за президент. И затова именно се спряга, че едва ли не Румен Радев е сигурен на мястото си. Да ви кажа аз лично, понеже съм видяла поне два пъти подобни „много сигурни ситуации“, няма как да съм сигурна“, отбеляза тя.

„Докато не се покажат новите кандидати, докато не се осмисли, а не знам дали ще има време за осмисляне на новата ситуация, или просто ей така, ще хвърляме боб, ще видим какво ще излезе и от следващите избори, които изглежда ще бъдат и доста сложни – хем машинни, хем два вида избори в едно“, каза още Мира Радева.

Тя определи като смешен аргумента, който непрекъснато се повтаря: „Ние не си показваме кандидатите, за да не ги оплюят или да не извадят кирливите ризи“.

„Те така или иначе ще ги извадят, така или иначе ще се опитат да ги оплюят и да ги окалят, само че когато е по-рано, имаш време да си подготвиш стратегия да отговориш на тези нападки“, посочи Мира Радева.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook