ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД подкрепи Празниците на изкуствата „Аполония 2021“, които се проведоха за 37-ма поредна година, съобщиха от компанията.

„Аполония“ е най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е фондация „Аполония“. Тазгодишното издание се състоя между 30 август и 6 септември в Созопол. „Аполония 2021“ отново зарадва публиката с богата и разнообразна програма от културни събития. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас взеха известни и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти.

Фестивалът бе открит с концерт на камерния ансамбъл „Софийски солисти“. В програмата на „Аполония“ се включиха още група „Фондацията“, Поли Генова, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Сред музикалните събития бе и концерт на P.I.F. в памет на основателя и вокалист на групата Димо Стоянов.

По време на „Аполония 2021“ любителите на българското кино имаха възможността да гледат продукции като „Уроци по немски“ на Павел Веснаков, „Февруари“ с режисьор Камен Калев, „Късата клечка“ на Димитър Петков и още много други. За почитателите на театъра фестивалът предложи няколко представления – моноспектакъла на Николай Урумов „Мъжка задушница“ на Русенския театър, „Караконджул“ с участието на Валери Йорданов на Народния театър „Иван Вазов“ и „Всичко на масата“ на Театрална работилница „Сфумато“ и Васил Дуев, а началото бе със „Свободно падащи истории“ с Мария Касимова-Моасе.

Тазгодишното издание на „Аполония“ изненада и с майсторски класове по творческо писане и по джаз импровизации. За първи път майсторски класове имаха големият български писател Георги Господинов и певецът Васил Петров. В допълнение Александрина Пендачанска отново имаше майсторски клас по оперно пеене. По време на Празниците на изкуствата „Аполония 2021“ посетителите се насладиха и на десетки нови книги, сред които „Absolvo te“ на получилия тази година Европейска награда за литература Георги Бърдаров, „Опашката“ на Захари Карабашлиев, „Чудна лятна нощ“ на Яна Борисова и др.
Вече 24 години ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД подкрепя събития, съхраняващи българските културни традиции и се стреми да бъде социално отговорна компания с активна позиция към бъдещето на обществото, в което живеем. През годините Компанията подкрепя множество инициативи, които имат положителен ефект върху културата. ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД вярва, че подобни събития са един от основните начини за развитие и популяризиране на културата в България.

Повече информация за „Аполония 2021“ може да намерите на https://apollonia.bg/

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook