„Докато всички говорят за политическите теми, ние приехме много сериозна мярка срещу корупцията и работим с бизнеса, за да сме сигурни, че мерките ще продължат по правилния начин. Докато съм служебен министър, няма да коментирам политически теми“. Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков, предаде Агенция „Фокус“.

Министерски съвет прие стратегията „Общини без корупция“, заяви той.

Петков изтъкна, че подобна стратегия на ниво местна власт не е била въвеждана много отдавна. Кирил Петков обясни, че инвеститорите виждат корупцията в България като най-голям риск за тях.

„С партньори като „Трансперънс Интернешънъл“ ще можем да въведем механизъм, по който да гарантираме, че общините, които се сертифицират като такива без корупция, ще имат контактна точка и към организации като „Трансперънс Интернешънъл“, за да гарантираме, че местната власт ще е добър партньор за тези инвеститори“, допълни икономическият министър.

Кирил Петков посочи, че вече четири общини са пожелали да се сертифицират като такива без корупция. Това са Видин, Русе, Бургас. По думите му това ще увеличи инвеститорския интерес към България.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook