Във вторник стана ясно, че цяла партия се отлюспи от „Изправи се.БГ! Ние идваме“ (ИБГН). Това бе партия ВОЛТ.

Лидерът й Настимир Ананиев днес призна защо се е стигнало до това.

„Отговорът е лесен – като погледнете към парламента и се хващате за главата. Аз имах много по-големи очаквания а промяна, а такава не се вижда щом се погледне към Народното събрание (НС).

Включително позицията на коалицията, която подкрепяме, се разминава от това, което говореха на протести и това, което правят сега.

В коалицията има проблеми – не е важното да се харесваме, а да намерим начин да работим заедно“, каза Ананиев в сутрешния блок на БНТ.

Той направи още едно признание за развода с ИБГНИ: „Това с Дончева бе катализаторът. Трябва да признаем, че коалициите са трудно нещо. Бяхме разочаровани от поведението на Дончева от лидерите в тази коалиция“.

По думите му вина за несъставянето на правителство след два избора носят „всички, към които имаше очаквания“.

„Надявам се президентът Румен Радев да бъде избран още на първи тур и по този начин се надявам на следващите парламентарни избори да се сформира кабинет, който да реши нуждите на България, защото има криза… повече от една“, заяви лидерът на ВОЛТ, която няма нито един народен представител в НС.

Попитан дали е възможно партия ВОЛТ да бъде ракетоносител на политическия проект на служебните министър Асен Василев и Кирил Петков Ананиев призна:

„Първо се надявам да чуем ще има ли такъв проект. Ако има такъв проект, то той със сигурност ще прекрой това, което се случва в България. Там сигурно ще има опашка от желаещи „Кой да подкрепи това“. Аз бих се включил с удоволствие. Профилът на Василев и Петков е профилът на хората от ВОЛТ“.

Настимир Ананиев каза, че партията му ще се яви самостоятелно на идващите избори или ще се коалират, ако намерят добри партньори, а и допусна вариант да не се явят изобщо на вота за парламент.

Източник: http://epicenter.bg//

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ

Facebook