Отвориха за туристи плажовете по Черноморието

Официално от днес всички плажове по родното Черноморие отварят за туристи. На 1 юни се дава старт и на сезона в най-големия южен туристически курорт у нас Слънчев бряг

Въпреки облачното време се забелязват туристи, а някои от тях дори избраха и днес да отидат на плаж. Главно в курорта има българи и румънски туристи, които започнаха да идват у нас след отпадането на задължителния PCR тест, предаде БНТ.

Цените на плажа в Слънчев бряг са намалени с 50% – 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. На съседния – Слънчев бряг-север, цените са с 50 стотинки по-евтини.

„За мен лично тази година сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния. Миналата година в Слънчев бряг по това време нямаше никой. Хората бяха страшно изплашени. Знаете, че навсякъде бяха червени зони. Тази година няма да е със сигурност нормалният сезон, който би трябвало да е, но като цяло за мен лично сезонът ще бъде по-добър от миналогодишния. Плажните принадлежности са поставени, плажовете са почистени, обезпаразитени, вече спасителите са на постове, има и флагова сигнализация“, обясни концесионерът на плажа Кирил Спасов.

От днес Министерството на туризма започва проверки на ивиците, където концесионерите са заявили, че ще намалят цените. Проверките се налагат, тъй като ако концесионерът намали цената, съответно ще му бъде опростена и част от концесионната такса.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: