Костадин Ангелов: Служебният кабинет разколеба хората да се ваксинират

Бившият здравен министър намекна, че се подготвя спиране на доставките на ваксини у нас от юли нататък

В момента няма управление на здравната криза, има административен хаос, който разколеба хората да се ваксинират. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ по bTV бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Той напомни за изявление на служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, че има съмнения във ваксините срещу COVID-19.

Ние ваксинирахме по 35 000 души на ден, сега има по 12 000 до 15 000, изтъкна бившият министър.

Ангелов намекна, че се подготвя спиране на доставките на ваксини срещу COVID-19 у нас след юли с думите: „Като гражданин искам да попитам подготвя ли страната отказ от доставка на ваксини за месеците от юли нататък“.

„Поръчаните и осигурени от правителството на ГЕРБ ваксини до момента това правителство не може да ги оползотвори. Ние не можем да достигнем колективен имунитет и има голяма опасност да влезем в четвърта вълна от COVID-19“, обяви още той.

Според него с редовните брифинги на Националния оперативен щаб, който вече не функционира, се е поддържал интересът на хората в България да се ваксинират.

Ангелов отговори и на обвиненията на Кацаров, че големите дългове в Александровска болница са натрупани, докато той е бил неин директор.

„2012 г., когато аз дойдох като директор на Александровска болница финансовата загуба на болницата беше близо 30 млн. лв., 3 млн. лв. бяха задълженията. Болницата трябваше да бъде реформирана, да бъде обновена, за да продължи да съществува. Приходите на болницата бяха 33 млн. през 2013 г., сега са 78 млн. лв.“, отчете Ангелов.

По думите му управляващите в момента се целят в него, но по този начин ще унищожат една болница.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: