Стотици на бдение в Петрич: Дрогирани убиха Самуил, скачаха му върху главата

Хората запалиха свещи, изписвайки „Самуил“ на мястото, където цветарят бе убит

Стотици жители на Петрич се събраха тази вечер мирно бдение в памет на пребития до смърт бизнесмен Самуил Кацарски. Те оставиха цветя и запалиха свещи, изписвайки „Самуил“ на мястото, където мъжът бе убит.

44-годишният петричанин почина седмица, след като на 23 май беше жестоко пребит от двама млади мъже на улицата пред денонощно заведение в града. Според свидетели, побойниците – 24-годишният Павел Тасков и Кристиян Кожовски на 27 г. били пияни и дрогирани, когато нападнали Самуил. Те го ритали, докато загубил съзнание. По информация на „Труд“, един от мъжете го ударил с бутилка и когато паднал, двамата скачали върху главата му. Раненият беше откаран в болница в Петрич, а след това транспортиран в клиника в София с черепно-мозъчна травма, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Видях как мъжът лежи, целият в кръв, а трима се бореха за живота му. Беше си глътнал езика. Единият от хората, които се мъчеха да му помогнат, даже плачеше„, припомни си свидетел, който пристигнал на мястото минути след зверството.

Ако хората около него се бяха опълчили, сега Самуил щеше да е жив. Сигурно е имало такива, които са гледали и не са помогнали. Казват, че наблизо стоели таксита и наблюдаващи шофьори и никой не си е мръднал пръста да спаси живота на невинен човек, когото двама наркомани пребиват на улицата„, възмущаваше се жена от Петрич.

Снимка: Фейсбук профил на Самуил Кацарски

Пребитият до смърт Кацаров е собственик на оранжерия и на най-големия цветарски магазин „Орхидея“ в града. Всички в Петрич го познавали и обичали. „Това беше Самуил – работа, усмивка, красота, ентусиазъм! И беше убит! Убит от наркоманите, от нашето мълчание и търпимост към това, което се случва в нашия град! Нека спрем да мълчим!“, призоваха в социалните мрежи жители на града, които вече два дни след вестта за смъртта му организират бдения в памет на своя съгражданин.

Във фаталната нощ Самуил е опитал да предотврати ескалация на конфликт между две компании, казват от прокуратурата. В този момент с него е бил Тодор Бошнаков, който става и свидетел на побоя. „След това всичко се случи много бързо, за 3 секунди, Самуил направи забележка на момчетата относно поведението, държанието, напрежението ескалира, агресия от тяхна страна за 2 секунди доведе до тоя фатален край„, обясни пред bTV свидетелят на случката Тодор.

След удар Самуил пада на земята, където отново е ритан, а агресорите бягат. Тодор се втурва да му помогне. „Реагирах със собствени сили, аз видях, че той беше много лошо ударен, кървеше и беше посинял, гълташе си езика, на няколко пъти се опитах да му вадя езика, после вече не успях. За съжаление, раните бяха много сериозни, не знам каква е тази дума, на света съществува ли такава дума, която може да отключи толкова голяма агресия срещу човек„, допълни Бошнаков.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: