Дъждовен ли ще бъде юни?

Посрещаме лятото на 21 юни в 09,46 часа

Юни ще започне с валежи и захлаждане. Повече валежи, около 40-50 л/м2, се очакват в западните и северни райони от страната. В края на първото десетдневие – от 7 до 9 юни, времето ще се стабилизира, ще се затопли и ще ни напомни за лятото, пише Труд.  

Нови превалявания обаче ще има от 10 до 14 юни, по-съществени в западната половина от страната. На 15 юни се очакват валежи главно над Дунавската равнина.

От 16 до 20 по Черноморското крайбрежие ще задържи дъждовно, с ниски облаци, а на запад ще има повече слънце.

В началото на третата десетдневка над страната ще бъде предимно слънчево и топло, сочи прогнозата, публикувана в „Труд“. В периода 24 до 27 има условия за силни гръмотевични бури в западните и северни райони (сумарни валежни количества 60-70 л/м2). Ще има условия за градушки по линията Видин – Враца. От 28 до 29 главно по черноморския бряг ще има ниски облаци, с валежи. Вероятността за по-топло време с температури над 30 градуса е по-голяма в периода от 21 от 23 и след това чак в края на месеца – от 30 юни.

Според климатична справка средните климатични максимални температури за месец юни са между 25 и 28 градуса, а средните минимални: между 13 и 15 градуса. Сухият периоди за месеца е между 21 и 30 юни, а валежният период е от 01-21 юни.

Юни е първият летен месец и тази година ще посрещнем лятото на 21 в 09,46 часа, когато слънцето влиза в знака на Рак.

Най-високите температури, измервани през този месец, са между 35 и 40 градуса. Най-топло е било в Плевен 42 градуса, Русе 41, Панагюрище и Образцов чифлик 40. При по-чувствителните застудявания минималните температури са се понижавали до 3, 8 градуса. По-студено е било в Трън минус 1 градус, Самоков 0, Разград, Чирпан и Казанлък 2 градуса.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: