Учени смятат, че жертвите на коронавируса са повече

събота, 08 май 2021, 13:00 ч.

Учени смятат, че жертвите на коронавируса са повече

Те обявиха, че реалният брой на починалите е близо 7 милиона в световен мащаб.

Коронавирусът е убил много повече хора, отколкото сочи официалната статистика. Това твърди проучване на Универистета на Вашингтон. Учените обявиха, че реалният брой на починалите е близо 7 милиона в световен мащаб. Това е около два пъти над посоченото от официцалните данни. Основната причина е, че властите броят само хора, починали в болниците и с доказано наличие на коронавирус. А много хора умират в домовете си или без да са тествани.

Прочуването дава за пример Мексико, където тестове са направени едва на 5 процента от населението. Когато сравняват данните с показанията за общата смъртност, учените смятат, че реалният брой на починалите в Мексико е над 600 хиляди души. Това е близо 3 пъти повече от официално регистрираните.

В момента вирусът има огромна кинетична енергия в някои държави. Мощна сила на заразяване. И това се движи както от човешкото поведение, така и от появата на нови мутации. В някои държави заразяването е толкова масово, че здравните системи са под огромен натиск. Вижда се  трагедията в Индия.

http://www.bnews.bg/

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: