България не попадна в „зеления списък“ на Великобритания за улеснени пътувания

Общо 12 държави влязоха в т. нар.„зелен списък“ на британското правителство за свободно пътуване след 17 май, предаде БНР. Пристигащите от тези страни в Англия няма да се самоизолират, информира британският министър на транспорта Грант Шапс.

Шапс нарече стъпката „експериментална“, тъй като загрижеността от разпространението на коронавируса по света продължава да е голяма.

В същото време Турция , Малдивите и Непал ще бъдат преместени в „червения списък“ от 12 май, което означава, че пристигащите оттам трябва да се карантинират по хотели за десет дни.

Едни от най-популярните дестинации като Франция, Гърция и Испания не са включени засега в „зеления списък“. Тези страни остават в „жълтия списък“, където е и България. Пристигащите оттам трябва да се изолират в домашни условия поне за пет дни.

Веднага след като стана ясно, че Испания не е сред 12-те държави в „зеления списък”, правителството на Педро Санчес поиска списъкът да бъде преразгледан на базата на регионалните показатели за развитието на пандемията.

Останалите страни и територии в „зеления списък“, освен Португалия и Израел са: Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Бруней, Исландия, Гибралтар, Фолклъндските острови, Фарьорскиет острови, Южна Джорджия и Южните Сандвичеви острови и островите Света Елена, Тристан да Куня и Възнесение.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: