Съдът в Разград остави в ареста мъж, посегнал на бившата си приятелка

Окръжен съд Разград отказа по-лека мярка за неотклонение на задържан за изнасилване

Състав на Окръжен съдРазград отказа да измени най-тежката мярка за неотклонение, постановена от Районен съдРазград спрямо 45-годишния Валентин В., привлечен като обвиняем за това, че на 25 април в разградско село изнасилил бившата си приятелка. Двамата се разделили заради непрекъснатия физически и психически тормоз, който Валентин упражнявал спрямо жената. Това била и причината тя да подаде молба за защита до Разградския районен съд. На 24 март съдът издал заповед за закрила и наложил мярка за защита срещу домашно насилие, която Валентин нарушил в началото на април, а след това и на 25 април. 

Защитата на обвиняемия мотивира искането за по-лека мярка за процесуална принуда – «домашен арест» или «парична гаранция» с това, че мъжът не е осъждан, работи, има и постоянен адрес.

Представителят на Окръжна прокуратура поиска от съда да потвърди мярката на първоинстанционния съд като справедлива, адекватна и законосъобразна.

След като разгледа събраните доказателства съдебният състав отхвърли въззивната жалба като неоснователна. Според магистратите престъплението се явява тежко умишлено, за което НК предвижда наказание «лишаване от свобода» от 2 до 8 години. Може да се направи обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъплението. Съществува опасност обвиняемият да извърши друго престъпление – да посегне физически или психически на пострадалата свидетелка, както и да попречи на разследването като окаже натиск върху нея или други свидетели.

Тези доводи дадоха основание на настоящата въззивна инстанция да потвърди задържането под стража на Валентин В. като единствената законосъобразна мярка за неотклонение. 

Определението на Окръжен съдРазград е окончателно.

източник www.dunavmost.com

Facebook Comments Box
likeheartlaughterwowsadangry
0

Оставете коментар

Абонирай се за новини от 60sekundi.com

Абонирай се за ТОП ПРОДУКТИ И ОФЕРТИ от Bg-Oferta.com

Успешно се абонирахте за получаване на актуални новини

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Новините днес - 60sekundi will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
%d bloggers like this: